Fellép Huzella Péter Kossuth-díjas művész

Költészet Napja és tisztújítás a Versmondóknál

Versszínházi előadásokkal ünnepli idén a Költészet Napját a Magyar Versmondók Egyesülete. Április 12-én, szombaton este 6 órától nagyszabású esttel és fogadással várja a vers rajongóit a költészet fellegvárába, a Fészek Klubba.

2008.04.08 18:24ma.hu

Színészek, előadóművészek, költők és versmondók együtt elevenítik meg színpadon a vers valamennyi formáját. Fellép Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző-előadóművész, Turczi István József Attila-díjas költő, Kinizsi Ottó és Szabó Erika színészek, Lutter Imre előadóművész, Kiss László, a Versmondó folyóirat főszerkesztője, Nemes Levente Kaleidoszkóp-díjas előadóművész, a Versművészeti Szeminárium tagjai, a Magyar Szín-Játékos Szövetség társulata, ifjú és veterán versmondók is.

Garcia Lorca Vérnászszertartása mellett részletet láthat a közönség a Kaleidoszkóp VersFesztivál egyik fődíjasa, az ALT csoport, Turczi István erotikus verseiből összeállított Erotikon című előadásából, amellyel a társulat júniusban Lengyelországban vendégszerepel.

Az esten az egyesület vezetői átadják többek között a Verskultúra Lovagja kitüntető címet, amelyet 2008-ban Pusztay András, az MTV műsorigazgatója és a Magyar Televízió, mint intézmény kapja. A rendezvény díjmentes, az estet fogadás zárja.

A GálaEst előtt, délután két órakor tartja tisztújító küldöttközgyűlését a Magyar Versmondók Egyesülete, ugyancsak a Fészek Művészklubban, ahol a tagság négy évre megválasztja az egyesület új vezetőségét.

(Helyszín: Budapest, VII. kerület, Kertész u. 36.).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.