Játék a bűnözőpáros kalandjairól!

Premier a Kolibriben- Boni és Klájd kereket old!

Március 28-án 19 órakor Boni és Klájd kereket old címmel mutatja be 10-12 éveseknek készült előadását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a Kolibri Fészekben.

Képekben a Boni és Klájd kereket old! képgaléria

2009.03.30 15:40ma.hu

A Svéd Nemzeti Színházban nagy sikerrel játszott darab a Kirúgberúg és a Mama kerestetik után a Svédországban élő Benedek Judit harmadik rendezése a Jókai téri teátrumban. 

Az anyjával városról városra költöző, az iskolákban beilleszkedni képtelen lány, és a tanárnő gyerekeként kiközösített fiú különös játékba kezdenek: Bonnie-t és Clyde-ot, a hírhedt gengsztereket választják példaképüknek. 

Miközben a bűnözőpáros kalandjairól fantáziálva délutáni csellengéseik során bejárják a kisváros környékét, igazi, mély barátság szövődik köztük. Történetük kis híján tragikus véget ér… 

Anders Duus: Boni és Klájd kereket old 

Dani – Mészáros Tamás
Boni – Megyes Melinda 
Anikó (Dani anyja) – Erdei Juli 
Zsanett (Boni anyja) – Tisza Bea 

Díszlet és jelmez: Mats Persson 
Dramaturg: Kovács Kristóf 
Rendező: Benedek Judit m.v. 

Bemutató: 2009. március 28. 19 óra
Kolibri Fészek (Andrássy út 74.) 

Forrás: Kolibri Fészek

A Kolibri számára - a német mellett – a modern skandináv gyerekszínházi felfogás szolgál leginkább például. A Nyugat-Európában elterjedt filozófiát követő színházak a gyerekeket mindenre nyitott, gondolkodó lényként kezelve, olyan előadásokat állítanak színpadra, melyek segítenek számukra értelmezni a világot. 

A szórakoztatás mellett az elgondolkodtatást is célzó színdarabok az egészen hétköznapi jelenségektől kezdve akár az olyan súlyos társadalmi-, illetve egyéni problémák megértésében és feldolgozásában is segíthetnek, mint a szülők válása, az alkoholizmus, a rasszizmus, az öngyilkosság, az agresszió stb.
 
A hetvenes évek óta e szellemben készült skandináv produkciók nem csupán felvetik a sokszor tabuként kezelt témákat, de választ kínálva rájuk, fel is oldják a gyerekek lehetséges szorongásait azokkal kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.