Látványban és régizenei élményben sem lesz hiány!

Keleti tánc és nyugati muzsika a Pécsi Tavaszi Fesztiválon!

A mai estén a Don vidékétől egészen Londonig röpteti közönségét a Pécsi Tavaszi Fesztivál. Az egymástól műfajában távol álló, de különleges produkciókat a Doni Kozákok, valamint a Julia Goodinggal kiegészült London Baroque kamarazenekar mutatja be.

2009.03.23 15:30ma.hu

A Doni Kozákok Művészegyüttes estje fél nyolckor veszi kezdetét, a PTE Orvosi Kar Aulájában. Az együttes 1936 óta bűvöli el közönségét bravúros előadásával. Műsora a Don vidékének folklórjából, tánc- és zenei hagyományaiból merít, a színpadon azonban már a fergeteges mozdulatfolyamé és a látványosságé a főszerep. 

A tematikus koreográfiák a doni kozákok heroikus történelmi tetteit is megörökítik, olyan egész Oroszországban elismert és nagyhírű koreográfusok munkája nyomán, mint Godenko, Galperin vagy Kmelnitsky. 

Egészen más kultúra és másfajta művészeti élmény várható a London Baroque kamarazenekar és Julia Gooding koncertjétől, mely a Palatinus Szálló Bartók termében lesz hallható, 19 órától. 

Az est a „Holy Sacrament” címet viseli, mely egyben utal arra is, hogy a Vallási kultúra pécsi évéhez kapcsolódik, emlékezve a Pécsi Püspökség alapításának 1000. évfordulójára

London Baroque

Az 1978-ban alakult London Baroque kamaraegyüttest magas színvonalú, érett és fegyelmezett, mégis változatos és érzékeny előadásmódja méltán teszi a barokk kamarazene egyik legelismertebb képviselőjévé. Muzsikájuk korabeli, 17. századi hangszereken szólal meg, s ehhez egy olyan szoprán hang csengése társul, melyet a szenvedély, a kifinomultság és a technikai képzettség jellemez. 

Julia Goodingot elsősorban a barokk zene kiváló interpretációja tette ismertté. Így biztosak lehetünk benne, hogy a Corelli, Couperin, Händel, Purcell, Charpentier és J. S. Bach műveiből összeállított koncert maradandó élményt jelent. 

Keleti tánc és nyugati muzsika a Pécsi Tavaszi Fesztiválon 
Doni Kozákok Művészegyüttes / London Baroque & Julia Gooding
2009. március 23.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.