Frankofón Filméjszaka felejthetetlen élményekkel!

Filmarzenál a Debreceni Tavaszi Fesztiválon!

A március 15-től április 11-ig tartó Debreceni Tavaszi Fesztivál 2009 filmes csemegéket is tartogat az ínyencek számára. A rendezvényen a Frankofón Filméjszaka kínál látnivalót és egyúttal felejthetetlen élményeket a francia filmek kedvelőinek.

2009.03.10 18:15ma.hu

Immár nyolcadik esztendeje - 2001 óta a fesztivál hagyományos programjaként -, idén március 19-én, az Apolló moziban kerül sor egy rendhagyó éjszakai filmvetítésre, amely a Frankofón Filméjszaka elnevezést kapta.
 
E különleges éjszakán 5 felejthetetlen mai francia filmmel, illetve koprodukcióval szórakozatják a közönséget este 8 órától hajnali 4 óráig az Apolló moziban. A produkciók során neves francia színészekkel „találkozhatnak” a filmkedvelők. 

Láthatják többek között Julie Gayet, Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, Vincent Cassele, valamint Clovis Cornillac kiváló alakításait. A csemegék között olyan alkotások szerepelnek, mint a Csak egy csók, MR 73, Párizs, szeretlek!, Halálos ellenség, illetve a Thomas Langman által megálmodott Axterix az Olimpián.

Párizs, szeretlek!

A rendező szerint ez a leglátványosabb és leginkább moziszerű Asterix-kaland, amely egyszerre vígjáték, ugyanakkor követi a nagyszabású történelmi filmek hagyományait is, sőt még akció- és kalandfilm jellege is lehet. 

Az egész éjszakányi mozizás során a francia filmek iránt érdeklődők tanúi lehetnek a sokszínűségnek, és részesei lehetnek annak, ahogy dráma, krimi, romantika és kaland egyaránt megelevenedik a filmvásznon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.