Majdnem szűz

Bacsó Péter legújabb filmje a Debreceni Tavaszi Fesztiválon

Debrecen idén is megrendezi tavaszi programsorozatát, amelyen hazai és külföldi neves művészek, művészcsoportok egyaránt bemutatkoznak. A sokszínű fesztivál éppúgy kínál komolyzenei, jazz és könnyűzenei hangversenyt, mint képzőművészeti kiállítást, filmvetítést és színházi előadást, vagy táncbemutatót.

2008.03.18 19:15ma.hu

Minden évben, így az idén is lesz Debrecenben Tavaszi Fesztivál. Az összművészeti programsorozat keretén belül filmérdekességek, ritkaságok is felkerültek a kínálati listára. Például az országban elsőként, március 19-én mutatja be Debrecenben Bacsó Péter legújabb filmjét, a Majdnem szűz címűt, amelynek szereplői között említhetjük Ubrankovics Júliát, Hujber Ferencet, Kaszás Gergőt és Tóth Attilát. 

A Tanú, a Te rongyos élet, a Lumnitzer nővérek rendezőjétől már megszokott groteszk és szatirikus látásmód ezúttal sem hiányzik: a történet főhőse egy árva lány, aki a nevelőintézetből kiszabadulva szerelmes lesz, párja áruba bocsátja őt, majdan elcseréli egy stricivel egy motorkerékpárra. Az ezt követő időszak a kitörés időszaka, még egy menedzserképző tanfolyamon való részvétel is szóba jön… 

A rendező, a kisebb szerepekre és az epizódszerepekre neves gárdát vonultatott fel. Ronaldó nagybeteg mamáját Lázár Kati alakítja. Míg például Boróka „kuncsaftjait” Lukács Sándor, Czapkó Antal, Máté Gábor, Cserna Antal, Fullajtár Andrea személyesítik meg. A tanfolyamon oktató Tanár úr szerepét Cserhalmi Györgyre, az egykoron jómódú hajléktalan figuráját pedig Ujlaki Dénesre osztotta Bacsó Péter. 

Tovább színesítik a képet „a lányok” Tallós Andrea, Labanc Lilla, Járó Zsuzsa és a korosodó „madame”, Fanni néni szerepében felbukkanó Pécsi Ildikó. 

Továbbá epizódszerepekben láthatjuk még a teljesség igénye nélkül: Tordai Terit, Szakács Tibort, Galkó Balázst, Nagy Marit, Rubold Ödönt, Hajdu László Szabolcsot. 

Operatőr: Andor Tamás, 
vágó: Csillag Manó, 
zeneszerző: Vukán György,
 executive producer: Sánta György,
 producer: Kálomista Gábor. 

A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Bacsó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.