A darabot Balázs Péter rendezésében mutatták be!

Nagy siker Szolnokon a Csókos asszony!

A szolnoki Szigligeti Színház telt ház előtt mutatta be Zerkovitz Béla - Szilágyi László Csókos asszony c. operettjét február 20-án, péntek este.

2009.02.24 17:10ma.hu

A szolnoki előadás – az eredeti mű szellemét követve és az operett műfajához hűen - elsősorban kellemes kikapcsolódást kínál a közönségnek, Balázs Péter, a darab rendezője és egyik színésze nem kívánt rendezői elképzeléseket ráerőltetni egy kiválóan megkomponált darabra, ám érdekességként kiemelte, hogy ez a Pünkösdi Kató visszavágyik a kastélyból a kunyhóba, ahol egyszerűbb volt az élet, de mégis boldogabb.
 
A darabot először 1926-ban mutatták be a Városi Színházban. Nagy siker lett, pedig a kritikusok nem jósoltak neki nagy jövőt. Titka talán abban rejlik, amit a mostani bemutató kapcsán Balázs Péter emelt ki: 

- „a Csókos asszony kiváló lehetőség a jó színésznek a jó játékra”. 

Így nem is csoda, hogy az ősbemutatón a nagyhírű prózai színész, Hegedüs Gyula, valamint Honthy Hanna, Somogyi Nusi, Kabos Gyula játszottak a darabban. A jelenlegi bemutató szereposztása most is magáért beszél: Fonyó Barbara és Csengeri Attila játsszák a főszerepeket, akik a musical műfajában már méltán vívták ki a közönség elismerését. 

A Kubaneket alakító Balázs Pétertől sem idegen a műfaj: számos zenés darabban játszott, többek között a Funny Girl-ben a Budapesti Operettszínházban, illetve a Hegedűs a háztetőn-ben a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A kisebb szerepeket szintén kiváló művészek Barabás Botond, Kertész Marcella és Mécs Károly alakítják. 

Ezen kívül egy 40 tagú zenekar (Rácz Márton dirigálásával) és hatalmas tánckar teszi teljessé az előadást. A Csókos asszonyt 1957-ben már játszották Szolnokon, akkor Kubaneket Kompóthy Gyula alakította, aki az ősbemutatóban is szerepelt, illetve a darab szinte minden jelentős férfiszerepét játszotta már fővárosi illetve vidéki színházakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.