Zenélhetnek a gyerekek a Műcsarnok kiállítóterében

Etűd- Kreatív zenei program a Műcsarnokban!

A programban résztvevő gyermekek közösen gondolkodhatnak, beszélgethetnek zenéről, hangokról, valamint képzőművészeti alkotásokról. Készíthetnek "hangszereket", rajzolhatnak "kottát", valamint táncolhatnak a saját maguk által komponált és előadott zenére.

2009.02.06 15:10ma.hu

Ez alkalommal saját készítésű jelmezekben játszhatnak, zenélhetnek a gyerekek. A foglalkozást Kim Katalin zenetörténész és Szabics Ágnes képzőművész vezeti. 

2008. február 7., szombat 16 óra 

Vasárnapi matiné
 
Filmvetítés – beszélgetés – alkotás – gyermek-filmklub 8 éves kortól 

Műcsarnok Előadóterem 
2009. február 8., vasárnap 11 óra 

Az októberben elindult foglalkozásra azokat a gyermekeket várják, akik szívesen beszélgetnek filmekről, szeretik beleélni magukat izgalmas történetekbe, melyekhez képeket, tárgyakat, díszleteket, jelmezeket készíthetnek. 

Ez alkalommal a gyerekek Seherezádé egy újabb történetével ismerkedhetnek meg, majd diakollázst készíthetnek. Steve Barron: Az ezeregy éjszaka meséi II. 

A történet Seherezádéról szól, Jafar nagyvezír bátor lányáról, aki minden éjjel elmesél egy csodálatos és mindenekfelett érdekfeszítő mesét az őrület határán lévő Sahriár szultánnak, aki fondorlatos felesége halála után, a merénylőktől félve, képtelen elaludni. Seherezádé tudja, az életével fizet, ha a szultán ráun a történetekre… 

A foglalkozást Szilágyi Kornél filmrendező ás Szabics Ágnes képzőművész vezeti. 
Részvétel: 600 Ft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.