Életrajzi fim készül Judy Garlandról!

Tragikus élet elevenedik meg! Musicalsztár a vásznon!

Nagyszabású filmet készülnek forgatni Hollywoodban a musicalsztár Judy tragikus életéről. Harvey Weinstein már meg is szerezte Gerald Clarke amerikai írónak az énekes-színésznőről írt életrajzi könyve, a Get Happy: the Life of Judy Garland jogait.

2009.02.05 16:25ma.hu
Judy Garland

A színésznőként és énekesnőként is kiváló Judy Garland, olyan filmek sztárja, mint az Óz, a csodák csodája, a Találkozz velem St. Louisban!, a Húsvéti parádé, a Csillag születik vagy az Ítélet Nürnbergben, 1969-ben halt meg, 47 éves korában, véletlen barbiturát-túladagolásban. 

A 2000-ben megjelent kötet feltárja Garland számos magánéleti problémáját, például egy életen át tartó küzdelmét alkohol- és gyógyszerfüggőségével, anyagi gondjait és válásainak sorát. 

Judy Garlandnak sosem okozott problémát, hogy közönségét oda röpítse, ahová éppen akarta; ez volt az ő különös varázsa az első pillanattól kezdve, amikor színpadra lépett. 

Az előadóművész családba született Garlandnak boldog, vidám gyermekkorában sosem alkal-maztak durva büntetést és fegyelmezést. Már hatévesen színpadra lépve olyan énekesi képes-ségeket mutatott, melyek jóval meghaladták életkorát. 

A félénkség semmilyen jelét sem mutatva, kitűnő ritmusérzékkel énekelte a megfelelő hangot, tökéletes hangmagassággal. 1939 telén elkészítette az "Óz, a csodák csodáját", és felvette a szimbólumává lett dalát, "A szivárványon túl" címűt (Over the Rainbow). 

Ez volt Garland hetedik filmje. Ugyanebben az évben nyomta kéz- és lábnyomát betonba Grauman Kínai Színházának előkertjében, a Hollywoodi Hírességek Utcájának jellegzetes pontján; egy nemzetközi sztár 17 évesen. 

Mint az korábban kiderült, nem Judy Garland az egyetlen, akinek tragikus sorsát hamarosan filmen láthatjuk: nagyjátékfilmet terveznek Steve McQueenről, A hét mesterlövész és a Pillangó sztárjáról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.