Újból thrillert forgat Polanski!

Kim Cattrall főszereplésével készül az Oscar-díjas rendező új filmje!

Az Oscar-díjas filmrendező, Roman Polanksi húsz év után ismét egy napjainkban játszódó thrilleren dolgozik, mely Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall, Tom Wilkinson, James Belushi és Olivia Williams főszereplésével forog.

2009.02.02 18:30ma.hu
Kim Cattrall

A The Ghost című film forgatása február 4-én kezdődik Berlinben. 

A történet egy hivatalából visszavonult angol miniszterelnökről, Adam Langről (Pierce Brosnan) szól, aki egy szigeten él valahol az USA keleti partjainál és a visszaemlékezéseit írja. 

Mikor régóta mellette álló asszisztensét baleset éri, egy írósegédet (Ewan McGregor) küldenek, hogy segítsen befejezni a könyvet. A névtelen író hamarosan politikai és szexuális intrikák közepében találja magát, amibe Lang felesége, Ruth (Olivia Williams) és asszisztense (Kim Cattrall) is belekeveredik.
 
Langet csak egy hajszál választja el attól, hogy háborús bűnök miatt vádat emeljenek ellene, és egy lappangó titok a múltjából megbolygathatja a nemzetközi egyensúlyt... 

A The Ghost a bestseller-író Robert Harris azonos című regénye alapján készül, mely 2008-ban elnyerte a thrillerírók nemzetközi díját. Harris Polanskival közösen adaptálta a regényt. 

A produceri munkán a rendező Robert Benmussával és Alain Sarde-val osztozkodik.
 
- "Van néhány nagy szerep ebben a filmben, nekünk pedig van néhány nagy színészünk, akik képesek eljátszani ezeket. Boldogabb nem is lehetnék" - mondta Roman Polanski.
 
Robert Benmussa és Alain Sarde szerint pedig a 2002-es A zongorista és a 2005-ben bemutatott Twist Olivér után igazán nagy izgalmat okoz, hogy ezúttal egy thrillert forgathatnak Polanskival. 

- "Nagyon örülünk, hogy ismét együtt dolgozhatunk Roman Polanskival, méghozzá egy olyan műfajban, amit az évek során tökélyre fejlesztett olyan műveivel, mint a Kés a vízben, a Zsákutca vagy az Őrület"- nyilatkozta a filmet gyártó Summit International vezérigazgatója, Patrick Wachsberger.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.