A Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi!

Anna Karenina - balettdráma az Operaházban!

2009 februárjában a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi Pártay Lilla első, egész estét betöltő alkotását, a Lev Tolsztoj klasszikus regényéből készült Anna Kareninát.

2009.01.28 18:00ma.hu

A koreográfusnő a táncdráma megalkotása során rendkívül igényesen, szinte filmszerű módon alkalmazta a klasszikus és modern balett lépésanyagát, mint ahogyan a zenében is újszerűen kombinálta Csajkovszkij klasszikus, valamint az Amadinda Ütőegyüttes modern zenéjét.
 
Pártay Lilla így fogalmazta meg művészi koncepcióját:
 
- "A munka kezdetén mindent át akartam emelni a regényből a saját Anna Karenina-verziómba. Azután fokozatosan egyszerűsödött a szüzsé, s egyre inkább a szereplők érzelmeire figyeltem, s erre helyeztem a hangsúlyt..." 

A regény klasszikus hősei érzelem gazdag színészi játékkal elevenednek meg ismét a Magyar Állami Operaház színpadán február 5-6-án és 11-12-én. 

Forrás: tancelet.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.