Kiállítás a VAM Design Centerben!

Csipegető csibe és Moncsicsi - játékkiállítás a Legvidámabb barakkban!

Gyermekkorunk játékai kerültek kiállításra a VAM Design Centerben a Legvidámabb barakk elnevezésű kiállításon, hiszen a Kelle Antal fémjelezte Játékanno szó szerint telepakolta a kiállítás egyik termét.

2009.01.23 17:25ma.hu

A csipegető csibétől a kutyusos perselyen, a moncsicsin, az eredeti Gazdálkodj Okosan társasjátékon, az autós játékokon, Spejbl és Hurvinyek szép emlékű figuráin át a régi, mindnyájunk számára kedves játékmacikig majd' 150 játékot láthatnak a kiállításra ellátogatók. 

Ezek a játékok szüleink, sőt, nagyszüleink számára is igen sokat jelentenek, olyan nosztalgikus múltat idéznek meg, amelyekben még 3 forint 70 fillérért vehettünk egy teljes csomag marokkót...

Játszani tehát jó, sőt, olyan játékokkal még jobb, ami mindenki számára rejteget valamilyen emléket, ami mindenkit megérint a családban: nagyit, tesót, aput-anyut. 

A játékok kiválóan illenek az azokat körülvevő fotókhoz, hiszen a lemezárugyár dicső múltját idéző játékok szépen rímelnek az ötvenes éveket megidéző, nosztalgikus fotókra: a sok mosolygós gyermekarc, a bohókás felvételek mellett jól mutat a megannyi játék. 

S miután belestünk az izgalmas játéktárba, azután továbbsétálhatunk a kiállítás többi részére, ahol láthatunk az ötvenes-hatvanas évekből fodrászszékeket, menő ülősarkot sötétzöld kárpithuzattal és a hozzá színben, formában illő dohányzóasztalt. 

No meg az 1976-os – igaz ugyan, hogy angol nyelvű – Cosmopolitant is...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.