Budapest után koncert öt nap alatt öt városban!

Kocsis Zoltán Liszt-átiratai - előhanggal a MÜPÁ-ban!

Nagy sikerű ausztriai turnéjáról hazatérve a Nemzeti Filharmonikus Zenekar január 23-án Budapesten, a Művészetek Palotájában ad koncertet, melynek műsorát aztán öt nap alatt öt vidéki városban is megismétli.

2009.01.22 23:00ma.hu

A budapesti hangverseny előtt egy órával, fél hétkor kezdődő Előhang során Kocsis Zoltán beavatja a közönséget az átiratok, hangszerelések világába, a koncert ugyanis az általa készített Liszt-átiratokkal indul, melyek közül ezúttal öt darab hangzik el.
 
A hangszerelésre kiválasztott darabokkal Kocsis többnyire a Liszt-életmű rejtettebb zugait kutatta, gondosan ügyelve a téma- és hangulatbeli kontrasztokra, az ünnepélyes bevezető indulótól a gyors táncfináléig. E szvitszerű összeállítás után Kocsis az NFZ élén Liszt A-dúr zongoraversenyét dirigálja, melynek magánszólamát egy tehetséges ifjú zongoraművész, Báll Dávid játssza. 

A hangverseny második részében Kodály Páva-variációit és Ravel Boleróját szólaltatja meg az együttes. Másnap, január 24-én kezdődik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szokatlanul feszes, a már említett öt várost érintő belföldi vendégjáték-sorozata.
 
Az együttes hosszú évek óta rendszeresen koncertezik vidéken is, hiszen feladatának tekinti, hogy ne csak a főváros, hanem az egész ország zeneszerető közönségét "ellássa" magas színvonalú művészi produkciókkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.