Megjelent a Save The Last Dance For Me!

Micheller Myrtill új lemeze a boltokban!

1995-ban megszerezte franciatanár diplomáját, majd 1999-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, mint jazz-ének művész és tanár. Azóta számos formációban hallhattuk már hangját vokalistaként több mint 40 zenei kiadványon közreműködött.

2009.01.19 18:00ma.hu

Többek között: Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István albumain, koncertjein vagy szólistaként a Bergendy Szalonzenekarral és a Benkó Dixieland Banddel is közreműködött már.

A Meseautó című film remake-jének zenéje szintén az Ő nevéhez kötődik, az Escape együttessel közreműködésben. 2006-ban két nemzetközi versenyről is díjjal tért haza. 

A németországi "Voice and Guitar nemzetközi ének-gitár duó verseny"-en 55 versenyző közül a legjobb 8 között díjazták Pintér Tibor gitárossal. Ennek folyományaként megjelentette SAME AS YOU című lemezét (2006), amelyet 2007-ben Fonogram díjra jelöltek, "Az év hazai jazz albuma" kategóriában. 2006-ban a finnországi Lady Summertime jazz énekversenyről pedig III. díjjal tért haza. 2007 júniusában a Magyar Hírlap: 

Az ötven legsikeresebb fiatal című kiadványában szerepelteti. Saját zenekarával állandó fellépője a hazai kluboknak, fesztiváloknak, és számos céges rendezvényre kap felkérést. 

A Szombat esti láz egyik énekesnője és a Megasztár énektanára saját nevén két szóló albumot készített már, de 2008-ban új lemezzel mutatkozik be SAVE THE LAST DANCE FOR ME címmel, amelyben megtalálhatók a Beatles zenekar, Stevie Wonder, George Michael, Peggy Lee jól ismert örökzöldjei a teljesség igényét kielégítő, ám a jókedvet sem nélkülöző hangszerelésekben, amelyben a hagyományosan megszokott zongora, gitár, bőgő, dobok mellett ütőhangszerek és egy vonós négyes is szerepet kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.