Opera a MÜPA Puccini-sorozatának utolsó estéjén!

A Nyugat lánya a Nemzeti Filharmonikusokkal!

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar viszonylag ritkán játszik operákat, ám most mégis vállalkoztak rá, hogy a MÜPA Puccini-sorozatának utolsó estjén nemzetközi énekes gárda, valamint a Nemzeti Énekkar közreműködésével megszólaltassák Puccini ritkán játszott, ezért kevéssé ismert operáját, A Nyugat lányát.

2008.12.12 20:20ma.hu

Az opera koncertszerű előadására éppen a zeneszerző születésének 150. évfordulója előtt egy héttel, december 15-én, hétfőn este 7 órától kerül sor a MŰPÁ-ban, a kitűnő olasz karmester, Carlo Montanaro vezényletével. A mű cselekménye a 19. század közepén, az aranyláz idején játszódik Kaliforniában: nem meglepő, hogy az ősbemutató is Amerikában, a New York-i Metropolitanben volt, mégpedig 1910. december 10-én, Arturo Toscanini dirigálásával.
 
A mostani előadás főbb szerepeit nagyszerű külföldi énekesek alakítják: Olga Romanko, a moszkvai Bolsoj sztárja, a koreai Lee Yeong-Won, aki éppen Dick Johnson szerepében robbant be a nemzetközi operaéletbe, valamint a Kolozsvárott született Alexandru Agache.
 
Mellettük olyan kiváló magyar énekesek lépnek fel az előadásban, mint például Cser Péter, Palerdi András vagy Szappanos Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.