December 5.-én jubilál a Ramones Mania

A tagok nyáron riportfilmet forgattak Tommy Ramone-nal - télen a jubileumi koncertet ülik

Jubileumi koncertet ad a Ramones Mania (Ramones Tribute Band) zenekar december 5-én, pénteken a Wigwam Rock Clubban. Az együttes immár a 13. külföldi turnéján van túl.

2008.12.03 15:52ma.hu

A Ramones-fanatikus tagok nyáron riportfilmet forgattak az első amerikai punkzenekar egykori dobosával, a magyar származású Tommy Ramone-nal, ez volt a 10 éves fennállásuk legemlékezetesebb pillanata. -

A Ramones Mania-t 1998-ban alapítottuk Ragával, majd Riki és Barbaró Attila is beszálltak, és azóta így négyen játsszuk a Ramones számait újra és újra
– kezdte Lévai-Hangyássy László, az együttes basszusgitárosa. – Nem titkoljuk, hogy az együttes alapításához hozzásegített az, hogy annak idején megirigyeltük a Kiss Forever Band tribute zenekar külföldi sikereit. Azóta mi is a 13. külföldi turnénkon vagyunk túl, nemrég jöttünk haza Németországból például. És minden külföldi turnénk olyan volt, mint egy nyaralás, hiszen felüdülés számunkra Ramones számokat játszani. Lemezt sosem volt szándékunk kiadni, de nemrég megjelent egy DVD-nk.

Az RTL Klub nyáron megkeresett minket, hogy készítenének egy riportot velünk és Tommy Ramone-nal. Mi persze azonnal igent mondtunk, és ez volt az együttes életében a csúcspont, hihetetlen megtiszteltetés volt számunkra az egykori zenekar első dobosa, majd későbbi menedzsere előtt játszani.


Egy hatalmas bulit szerveztünk a Zöld Pardonba, ahol a magyar származású Tommy magyar nyelven szólt a rajongókhoz, majd könnybe lábadt szemmel mesélte a riportban, hogy milyen jól érezte magát a koncertünkön, és hogy ez neki is mekkora megtiszteltetés volt. Nem hiszem, hogy valaha ennél tovább jut az együttesünk, óriási élmény volt. Ráadásul rengeteget tudtunk Tommyval beszélgetni is
– mondta Hangya.

A zenekar tizedik születésnapi koncertjét december 5-én, pénteken este 22 órakor tartja a Wigwam Rock Clubban, amire közel 40 számmal készülnek és egy nagyon lendületes bulira számíthat a közönség.

Mindannyian Ramones fanatikusak vagyunk.


Rikinek annak idején többször volt szerencséje élőben is látni őket, mi viszont komoly gyűjtők vagyunk, nekem például 30-40 CD-m van tőlük. Imádjuk a számaikat játszani, és sokan nem is tudják, hogy ők voltak az első punk zenekar, akiknek a stílusából építkezett az összes későbbi punk rock zenekar, az Offspring, a Greenday és a Blink 182 is. Ráadásul a Sex Pistols image-e is tőlük jött, hiszen a basszusgitáros az ő motoros bőrdzsekijüket irigyelte meg, és onnantól kezdve csak ilyenben mutatkoztak ők is. Nagyon készülünk a pénteki koncertre. Szeretnénk majd magyarul is előadni a kedvenceinket, emiatt tervezzük, hogy megint kapcsolatba lépünk Tommyval – tette hozzá Hangya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.