Évforduló

Október 23. - Verdi Requiemje csendül fel a Szent István-bazilikában

Az 1956-os forradalom hősei emlékére Giuseppe Verdi gyászmiséje, a Requiem hangzik el október 23-án a Szent István-bazilikában.

2017.10.16 23:30MTI
hirdetés

A hangversenyen, amely egyúttal halottak napi megemlékezés is, Virágh András karmester vezényel - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A karnagy szerint mindig fontos és megható pillanat, amikor Verdi gyászmiséjét egy "exponált" pillanatban adhatják elő, ilyen előadás lesz október 23-án a forradalom hőseire emlékezve.

A karnagy ismertetése szerint ezt követően november 3-án Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adják elő a Szent István-bazilikában, december 22-én pedig Händel Messiás című oratóriumát.

Mind három koncerten a Monarchia Szimfonikus Zenekar, valamint az ETUNAM Vegyeskar működik közre. Az október 23-i estén pedig négy fiatal, tehetséges szólistát, Gheorghita Orsolyát, Gion Zsuzsannát, Kálmán Lászlót és Najbauer Lórántot is hallhatja a közönség a Szent István-bazilikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.