Fellépnek a balettművészet kiválóságai!

Nemzetközi balettsztárok az Operában!

A 2008-as év utolsó hónapjaiban, valamint 2009 januárjában a Magyar Nemzeti Balett együttese a nemzetközi balettművészet kiválóságait látja vendégül.

2008.11.28 18:00ma.hu
Maya Dumchenko

November 27-én Maya Dumchenko, a szentpétervári Mariinszkij Színház vezető szólistája táncolja a november 15-én bemutatott klasszikus balett, A bajadér címszerepét. 

A diótörő női főszerepét - két-két alkalommal - az idei Várnai Nemzetközi Balettverseny két felfedezettje, a japán Fumi Kaneko (december 16., 17.) és az amerikai Whitney Jensen (december 27., 28.) táncolja. 

Whitney Jensen balettmestere, Valentina Kozlova szintén hazánkba látogat; december 16-tól január 14-ig gyakorlatokat tart a Magyar Nemzeti Balett együttesének. Szintén januárban két világhírű amerikai balettmester érkezik Budapestre.
 
Judy Fugate és Patricia Barker a jövő tavaszi balettpremier, a Balachine-balettek betanításában lesznek az együttes segítségére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.