Zene

Fellép az Ensemble Mandel a krakkói Copernicus Fesztiválon

A lengyelországi magyar kulturális évad keretében kedden a krakkói Copernicus Fesztiválon, a Malopolski Ogrod Sztuki kulturális központban lép fel az elektroakusztikus zenét játszó Ensemble Mandel.

2017.05.20 23:30MTI

A Balassi Intézet közleménye szerint a negyedik alkalommal megrendezett fesztivált 2014-ben azzal a céllal hozták létre, hogy színteret adjon a különböző tudományágak képviselői, tudósok, filozófusok és művészek közti párbeszédre. Az idei programok többek közt az elme és az érzelmek kapcsolatával, az érzelmek világfelfogásban betöltött szerepével, valamint a technológia érzelmekre gyakorolt hatásaival foglalkoznak.

A Mandel Róbert kezdeményezésére ugyancsak 2014-ben alapított Ensemble Mandel előadásaiban régi és az új zenei elemek keverednek. A zenekar analóg moduláris szintetizátorokat szólaltat meg olyan középkori hangszerekkel együtt, amelyeket a közönség csak ritkán hallhat elektroakusztikus zenei közegben.

A zenei projektben Mandel Róbert (tekerőlant) Szabó Zsolt (viola da gamba), Andrejszki Judit (ének), Molnár Andrea (blockflöte), Kaltenecker Zsolt (szintetizátor) és Kiss Zoltán (technikai munkatárs) vesznek részt. Repertoárjukban többnyire elektronikus és elektroakusztikus kompozíciók szerepelnek, de megszólaltatnak eredeti középkori zeneműveket is. A Copernicus Fesztiválon a zenekar Bingeni Szent Hildegárd műveit és improvizációkat ad majd elő - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.