Sztárhírek

David Bowie élete utolsó hónapjaiban már tudatosan készült a halálra (videó)

A legendás énekes három hónappal a halála előtt tudta meg, hogy betegsége gyógyíthatatlan.

2017.01.06 12:45ma.hu
Fotó: AFP

David Bowie három hónappal a halála előtt tudta meg, hogy a betegsége gyógyíthatatlan - írja a BBC.

A brit közszolgálati csatorna szombaton adja le a David Bowie: The Last Five Years című dokumentumfilmet, amely a tavaly februárban elhunyt énekes 2003-2004-es Reality Tour című turnéját és életének utolsó négy évét dolgozza fel. Johan Reck, Bowie Lazarus című videoklipjének rendezője ebben a filmben mesél arról is, hogy a sztár a forgatás idején tudta meg, az orvosok letettek arról, hogy megmentsék az életét. "Később jöttem rá, hogy a forgatás hetében tudatták vele, hogy vége... Befejezik a kezelést, a betegség győzött" - emlékszik vissza Reck.

A rendező arról is beszélt, hogy a legendás klip, amelyben Bowie bekötött szemmel fekszik egy ágyban, nem az énekes betegségére utal. "Számomra ez a történet bibliai vonatkozásával kapcsolatos, a feltámadással, semmi köze David állapotához. Azért ilyen a jelenet, mert nekem tetszett ez a kép világ" - mondta.

A dokumentumfilmben Bowie producere, Tony Visconti is megszólal. Mint mondja, a világsztár "csúcsformában" volt, amikor utolsó albumát, a Blackstart rögzítették.

Az album 2016. január 8-án, Bowie 69. születésnapján jelent meg. Két nappal később az énekes meghalt.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.