Programajánló

Szteppelni is fog Zana József

Visszatér 78 évesen a nagy öreg - interjú!

2016.11.04 22:30ma.hu

Interjú: Cs. Pál
Fotók: Telegdy István

- Az a hír terjedt el a színházi szakmába, hogy újra színpadra lép!
És ez akkora hír?

- Igen, mert mióta is nem volt színpadon?
Hát már magam se tudom, olyan régen. Egyébként igen, a szóbeszéd valós, újra színpadra fogok lépni egy énekes-táncos, nyugodtan nevezzük show műsorban, én leszek a show-man!

- Elmondanám hogy történt?
Hát hogy egészen őszinte legyek, mert hívtak. Kriszt László rendező a Mindenki Színház vezetője hívott. Sajnos rajta kívül a kutyának sem jutottam eszébe. De a lényeg hogy, nem hagy békén, állandóan hajt a próbákon, még szteppelnem is kell, képzelje! Rendes krapek, aki nemcsak jó ember, hanem kiváló szakember is. Hozzáteszem, mostanság amúgy sem baj hogy noszogatnak, elég sokszor magamba punnyadok, s ilyenkor nem nagyon találom a helyem, hiába, ez már a korral jár!

- Hogyan ismerkedtek meg?
Még tavasszal találkoztunk, Baranyecz János zeneszerző-író mutatott be egymásnak egy "56-os" musical kapcsán. A musical elszállt, de annak a lehetősége hogy fellépjek az általa rendezett produkcióban, megmaradt.

- Akkor, ha jól következtetek, egy énekes blokkal fog közreműködni!
Igen, egy olyan műsorrészt fogok a színpadon előadni magyar zeneszerzők dalaiból melyet egészen biztos nem lehet manapság hallani, mint például, "Hollywood-Hollywood" "Szeretni kell, ennyi az egész", "Jó lenne 120 évig élni", amely énekszámok között, egy visszakalandozok az elmúlt 50 évbe.

- Volt szerencsém belehallgatni az énekpróbákba!
Igen, gőzerővel dolgoznak a kollégák, én meg ömlesztem őket a jó tanácsaimmal, néha bejön, néha nem. De a viccet félretéve, ügyes, tehetséges csapat, nagy sikerük lesz, Kriszt László rendező tehetségesen válogatta ki őket, nagy-tudású művészek fognak bemutatkozni, igyekeznem kell, mert végül nem nekem lesz a legnagyobb tapsom, no ebbe viszont tényleg belehalnék!

- Azt láttam, hogy ön is egész nagy intenzitással vett részt!
Egy jó színházi légkörbe, öröm a gyakorlás, a próba, s ez a csapat, ilyen. Amúgy is megtanultam az elmúlt több mint öt évtized alatt, ha valamit csinál az ember, akkor azt csak teljes intenzitással csinálja, hát így vagyok ezzel én is. Nem csak az életben, hanem a színpadon is harcolnia kell az embernek, különben nem vagyok egy feladós típus, addig próbálok míg tökéletes nem lesz a produkcióm.

- Kikkel fog együtt szerepelni a színpadon?
Mind csupa tehetséges előadó, mint: Heiter Ági, Kovács Dorina, Florosz Zoi, Kövér Erika, Pálinkás László, Mészáros Gábor, Onix Lan,  Rosenfeld Daniel, Major Bea, G. Z, Pál Julianna, Vincze Erika, Kabai Alex, Mravik Fanni, Kéri Zsolt, Trombitás Bálint, Serbán Andrea és Szeghalmi Endre, mindannyian kiváló művészek. És meg kell említenem a két műsorvezetőt: Ivi Angel-t és Cserháti Pált is.

- A későbbiekben esetleg gondolkodnak önálló esten?
Igen. Eredetileg Zana-Pódium lett volna, de menet közben ráébredtünk, első körbe még túl nagy falat lenne. Ezért azt találtuk ki, hogy a Musical-Pódium műsorában kipróbálom magam, s ha bejön, akkor nekirugaszkodunk egy jó nagy, egész estét betöltő produkciónak. Tudja az egy nagyszerű ajándék lenne a sorstól ha együtt léphetnék fel a Zita lányommal és a Zoli fiammal, "együtt a három Zana"!

- Hol és mikor lehet önt a újra látni legközelebb?
2016 november 26-án 18 órától lesz a nyilvános főpróba, 27-én szintén 18 órától a Premier, és lesz egy előadás december 30-án is a Fészek Művészklubban. De aki többet szeretne megtudni az menjen fel a www.mindenkiszinhaza.hu weboldalra, ott sok minden érdekes hírt tudhat meg rólunk, az előadásról és a fellépő művészekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.