Vágy visszakézből!

Tóth Erzsébet és Karafiáth Orsolya portréfilmje a Duna Televízióban

A néző jól teszi, ha amolyan mozis ráhangolódással nézi meg a Vágy visszakézből című filmet, amelyet a Duna tévé tűzött műsorára.

2008.11.14 20:00ma.hu

Két költőnő köré épül a film anyaga: Tóth Erzsébet és Karafiáth Orsolya nemcsak verseivel, hanem szereplőként is részt vett a forgatásban. Az egyikük extravagáns, nagyvilági életet él. 

Másikuk visszafogott magányban tölti napjait, de hajdan az ő élete is „hangosan” telt. Olyan versszövegekre és valós szituációkra épít a film, ahol a két költőnő párhuzamos portréján keresztül a néző bepillanthat a valós gyötrelmekkel, érzékiséggel, lírai szépséggel átitatott női alkotások lélektanába. Különös utazás ez: a versek, a képkockák és a dalok különös kapcsolata sajátos hangulatú világba, a múltból, jelenből és jövőből fonódó szövetidőbe vezeti a nézőt. 

Elmélkedésre, emlékezésre hív.
 
Szerintem a film a kettőnk verseire alkotott filmetűdök nagyon szép gyűjteménye – mondja Tóth Erzsébet. 

Lírai, lebegő, életképek két nőről, akik történetesen verseket írnak. Két költő, két életforma, két korosztály.
 
Hasonló és mégis oly különböző gondolatok a világról, érzésekről, érzelmekről, kapcsolatokról, életről, halálról, a vágyról, visszakézből. 

Vetíti a Duna Televízió november 16-án, vasárnap este nyolc órakor. Rendezte: Vizi Mária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.