Röpködő tökfödő - Frédi, a csempész

Az első egészestés Flintstones film 1966-ből, végre DVD-n!

Ez az első Frédi-sztori, ami egészestés mozi, hiszen az úrnak '66. évében, moziban adták s nem a tévében!

2008.11.12 17:32ma.hu

Decemberben végre megjelenik DVD-n a Frédi, a csempész-rendész című egész estés Flintstones rajzfilm. Különösképp fontos ez, hiszen a legeslegelső Flintstones filmről van szó, melyet hazánkban még Romhányi József fordított.

Mindenki ismeri a kőkorszaki szakik történeteit, melyen generációk nőttek fel, imádták gyerekek és felnőttek egyaránt, sose feledve a humoros szófordulatokat, rímeket.

A Flintstone család történeteinek magyar változata sokak szerint annyira jól sikeredett, hogy messze felülmúlja az eredeti amerikait, hiszen sokkal egyedibb és mókásabb lett.

A DVD különlegessége, hogy megtalálható rajta az eredeti szinkron is és sok-sok aranyköpés is.

A rímfaragók mestere, Romhányi József a következőt mondta a Frédi és Béni szinkronszövegekről: "Sokan vitatták, helyes-e, hogy mi verses szöveggel helyettesítettük a prózában írt szöveget. Szerintem a kancsal rímek, szójátékok nem csupán fokozhatják a humort, hanem jellegzetessé teszik, kiegészítik, s egyben magyarázzák is. S mint ilyen magyarázatok - jobban szolgálják egy más nép humorának a mi közegünkben való elhelyezését, természetesebben csiklandozzák nevetőizmainkat."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.