Csupó Gáborral tér vissza az A.D.Studio

Rajzfilmsláger lesz az Álmaimban Amerikából

Most már nyílt titok, hogy a legújabb Csupó Gábor által rendezett Immigrants - Jóska menni Amerika! című amerikai-magyar film főcímzenéjére sikerült megnyerni az A.D. Studio zenekart. Így az Álmaimban Amerika szupersláger új feldolgozása düböröghet az igazi sztárparádét felvonultató produkcióban.

2008.10.14 16:40ma.hu

Ami nagy varázslat, mert az A.D. Studio slágerének feldolgozásához a két sikerszerző, Auguszt Bárió és Goodwill György most először járult hozzá. Külön érdekesség, hogy Csupó Gábor – aki a világ legismertebb magyar rajzfilmese (Simpson család, Fecsegő tipegők) – rendezte a filmhez készült új Álmaimban Amerika klipet is, ami nem sokszor fordult elő sem a sztárrajzfilmes, sem a sztárzenekar életében. 

Ezért az előzetes várakozással ellentétben az A.D. Studio 2008. október 30-ára, a film világpremierjére módosította új stúdióalbumának megjelenését, amely egyben az Immigrants - Jóska menni Amerika! című film soundtrackje is lesz egyben. Az új Álmaimban Amerika kizárólag csak ezen az albumon hallható majd. 

A film, amelynek főszereplői, a magyar származású Jóska, és orosz származású barátja, Vlad úgy döntenek, hogy beveszik Amerikát. Azt az országot, ahová több bevándorló érkezik, mint a világ bármely más országába összesen.
 
A két barát kalandjain keresztül cinikus humorba ágyazva ismerhetjük meg Amerika igazi arcát, és hogy mit is kínál valójában a bevándorlóknak. Az A.D.Studio, mindezt előre borítékolta, úgy közel 19 éve. Az Álmaimban Amerika gunyorossága része a kezdeti lelkesültségnek, a véget nem érő házibuliknak, a felnőtté válásnak, és az itt, Kelet-Európában „füstbe ment” álmokat is előre megjósolja. A dal hangulata, és fel-felbukkanó bölcsessége pontosan rímel az amerikai popkultúrának fityiszt mutató Csupó filmre. Goodwill György szövegíró csak, „bizarr boszorkánynak” nevezi Amerikát, amely csak illúzió. 

A Csupó Gábor rendező által, átélt tapasztalatként megfogalmazott „Jóska menni Amerika”, ugyanarra a következtetésre jut. Valójában mindkettő rólunk, és hozzánk szól, ma is, naprakészen. Az A.D.Studio 19 éve mást sem tesz, mint zseniális dalokat ír, befut az élvonalba, azután önként távozik onnan. Olyan megaslágerek köthetők a nevükhöz, mint a Páratlan Páros, vagy a Nyári eső, vagy éppen most, az új Csupó Gábor film főcímzenéjére szerződtetett és újra vadonatúj szupersláger, az Álmaimban Amerika. 

Lemezeikből eddig jóval több, mint 1 millió példányt adtak el. Ez nem csak hatalmas mennyiséget, hanem rendkívüli igényességet is jelent egyben. Legutóbbi stúdióalbumukon olyan neves színművészek közreműködtek, és mondták fel Goodwill egy-egy versét, mint Jordán Tamás, a Nemzeti Színház nemrégiben leköszönt főigazgatója, Gáti Oszkár, vagy Bács Ferenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.