Már készül az öttagú zsűri!

Slágeráradat a Kultúrparton - több mint 100 dalt szednek ízekre!

Július 11-én elkezdődött a Sziget Fesztivál Magyar Dal Napja rendezvénysorozatához kapcsolódó interaktív dalverseny a Kultúrpart portálon. A változatos műfajú, több mint 100 dalt hamarosan a Presser Gábor, Bakács Tibor Settenkedő, Pély Barna, Pierrot és Csényi Kati alkotta zsűri "szedi ízekre".

2008.07.16 18:30ma.hu - Fotó: dalverseny.kulturpart.hu

A Kultúrpart interaktív dalversenyére július 11. óta több mint 100 dal érkezett a legkülönbözőbb műfaji kategóriákból, és folyamatosan érkeznek a hozzászólások is.

A hip-hop, funky, blues, jazz, rock, pop és világzenei szerzeményeket a http://dalverseny.kulturpart.hu valamint a http://www.dalverseny.hu oldalon lehet meghallgatni: eddig közel 17000 alkalommal töltötték le a változatos dallamokat.

Novák Péter, a Kultúrpart kreatív vezetője a verseny állása kapcsán elmondta: „Az érdeklődés minden képzeletünket felülmúlja, ezért az igazságosság érdekében különdíjakat is kiosztunk majd.”

A zsűri – a mai rövid bejelentkezést követően – hamarosan munkába áll: a feltöltött dallamokat a Presser Gábor, Bakács Tibor Settenkedő, Pély Barna, Pierrot, valamint Csényi Kati alkotta öttagú grémium véleményezi a dalverseny weboldalán július 21-étől, a döntés azonban a beérkezett szavazatok számától függ.

A dalverseny portálján egészen augusztus 10-ig lehet szavazni a kedvenc dalokra, a szervezők emellett várják a hozzászólásokat, értékeléseket is. A könnyebb eligazodás érdekében a szerzemények műfajonkénti bontásban is megtalálhatóak, a látogatók emellett nyomon követhetik azt is, hogy melyik dalhoz érkezett a legtöbb hozzászólás.

A dalversenyre minden 15 év feletti előadó, zenekar, szerző jelentkezhet egy, de legfeljebb három magyar nyelvű dalával 2008. augusztus 3. éjfélig.

A szervezők célja, hogy a dalverseny elindításával – a portál célkitűzéseinek megfelelően – olyan „virtuális színpad” jöhessen létre, ahol a tehetséges zenészek, együttesek bemutatkozási lehetőséget kapnak, s ezáltal új színekkel gazdagodhat a „hazai dal”.

A dalverseny részletes pályázati kiírása a http://dalverseny.kulturpart.hu oldalon olvasható.

A Kultúrpart stábja segítséget nyújt mindazoknak a jelentkezőknek is, akik esetleg nem rendelkeznek a szerzemények felvételéhez szükséges technikai eszközökkel.

Kultúrpart – „A kulturális kikötő”

A Kultúrpart fő célkitűzése a hazai kulturális élet szereplőinek bemutatása és népszerűsítése mellett a különféle művészeti ágak fiatal alkotói, előadói számára bemutatkozási lehetőség megteremtése.

A portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője, Novák Péter így vall a Kultúrpartról:

„Afféle oázis lenne ez, ahol töltekezni lehet a szellem energiáival, és legalább "képben lenni", ha már. Néha előadásokról írunk majd, néha "csak" a nézők cipőiről. Szerző társaim nem kritikusok, nem megmondók, nem beszélő fejek, nem véleményvezérek, nem celebek, nem sztárok, nem hangosak. Barátok lehetnek, és ez jó."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.