Nagy számban vettek részt a rendezvényen!

A magyar fiatalok szeretik az olasz filmművészetet

A 2008. november 16-ig tartó MittelCinemaFest 2008, Közép-Európai Olasz Filmfesztivál első négy vetítésén igen nagy számban vettek részt a fiatalok.

2008.11.12 16:15ma.hu

Nagy sikert arattak a Az egész élet előtted áll, Szerelem, hazugságok és foci, Felhős hétköznapok és Szász szegecs című filmek. 

A Puskin mozi vetítőterme, mely a főváros egyik legrégibb mozitermeinek egyike, megtelt fiatalokkal, akik nem csak arról adtak számot, hogy kedvelik az olasz filmművészete, hanem arról is, hogy kíválóan ismerik azt. A vetítéseket élénk viták követték, elsősorban Az egész élet előtted áll című filmet, melyen részt vett Isabella Ragonese színésznő is, a film főszereplője, valamint a Szerelem, hazugságok és foci című filmet, melyet maga a rendező Luca Lucini mutatott be. 

Nagy várakozás előzi meg a ma esti, Federico Moccia: Bocsáss meg, de szerelmemnek hívlak című filmjét. Holnap, 2008. november 11-én, 20.00 órakor Carlo Mazzacurati A megfelelő távolság című filmjét vetítjük. A film Olaszország egyik Isten háta mögötti vidékén, a Pó folyó torkalatánál zajlik, egy fiatal utazó tanárnő (Valentina Lodovini) és egy tunéziai szerelő találkozását meséli el.
 
A harmadik (nem) felesleges szereplője a filmnek Giovanni (Giovanni Capovilla), egy fiatal 18 éves kezdő újságíró, akinek mentora (Fabrizio Bentivoglio) azt tanácsolja, hogy újságíróként szemlélje a dolgokat megfelelő távolságból.

Ám se neki, se a többieknek nem sikerül betartani ezt a távolságot. Valójában innen Mazzacurati filmjének címe is. 

A megfelelő távolság valójában egy “közösségi”, korális film, mind a szereplői (a fiatal újságíró, a fiatal tanárnő és a tunéziai szerelő), mind pedig a különböző rendezői narrációs nyelvezetét (komédia, szerelmi történet, thriller-noir) tekintve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.