Harmadik alkalommal kerül megrendezésre

Belga filmnapok: fiatal alkotók munkái három városban

Kis- és nagyjátékfilmek, fiatal belga alkotók, francia nyelvű mozik: hétfőn Pécsett indul útjára a belga filmnapok rendezvénysorozata. A Vallónia - Brüsszel Közösség szervezésében megvalósuló seregszemle további állomásai Szeged és Budapest.

2008.11.10 17:00MTI

A harmadik alkalommal megrendezett filmfesztivál díszvendége Pierre-Paul Renders, aki legfrissebb alkotását, a televíziós vetélkedők kegyetlen világába kalauzoló Mint mindenki című filmjét "kíséri el" a seregszemlére.

A fiatal rendező több díjjal is jutalmazott 2001-es filmje, a Thomas szerelmes is része a programnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Thomas szerelmes címszereplője egy tömegiszonyban szenvedő fiatalember, aki évek óta nem tette ki a lábát lakásából, ismerőseivel kizárólag számítógépén keresztül tartja a kapcsolatot, szerelmi élete egy virtuális prostituált szolgáltatásainak igénybe vételében merül ki.

A program részét képezi a Ha a szél felkavarja a homokot című film is, amely egy nehézségekkel küszködő nomád család életébe avatja be a nézőket, valamint a Ketrecek címet viselő alkotás, amely egy autóbaleset tragikus következményeiről szól.

Pécsett hétfőtől péntekig, Szegeden kedd és szombat között, Budapesten szerdától vasárnapig tart a belga filmnapok rendezvénysorozata, amelynek minden programja ingyenes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.