Első brazil kulturális központ Budapesten!

Megnyílt a Brazil Táncakadémia!

A brazil népi kultúra terjesztése, a brazil zene és tánc, valamint a portugál nyelv oktatása a célja a Budapesten megnyílt első brazil kulturális központnak, a Brazil Táncakadémiának.

2008.11.10 19:00MTI

Az intézményt egy háromnapos brazil fesztivál részeként adták át: az érdeklődők vasárnapig megismerkedhetnek többek közt a tánc és a küzdősport elemeit ötvöző capoeirával és a forró hangulatot teremtő szamba lépéseivel. 

Domján András
, az akadémia vezetője a zenés-táncos bemutatóval egybekötött megnyitón elmondta, hogy tánccsoportjuk - a Grupo Capoeira Brasil - már hét éve foglalkozik Magyarországon a hagyományos táncok népszerűsítésével.
 
A táncok mellett azonban a kultúra más ágainak terjesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek: filmfesztiválok, kiállítások és a portugál nyelv oktatása egészíti majd ki a szamba-, capoeira- és dancehalloktatást.
 
A nyitófesztiválon capoeira- és braziltánc-workshopokon vehetnek részt és bemutatókat láthatnak a vidám hangulat iránt érdeklődők, a mulatság végül egy hatalmas brazil buliban csúcsosodik ki szombaton a Dürer-kertben, ahol karneváli szambashow, koncert és DJ vár mindenkit. 

További információ a www.pimentacapoeira.com oldalon található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.