Barta Dóra: Bernarda Alba háza

Bemutató a Nemzeti Táncszínházban!

A 21. század világa vibrál, határtalan a szabadság, minden elérhető, mindent lehet, és mégis: mintha mindenki egy külön zárt univerzumban létezne, egyre távolabb az igazi lét-től. De hol van a valós, az igazi, a nagybetűs élet?

2008.10.14 14:20ma.hu

Lorca tragikus-lírai víziója azt a kérdést feszegeti, meddig lehet elmenekülni a valós gyönyörök és kínok elől egy látszólag rendezett életbe? Élet-e még az élet nélküli élet? 

Vagy a szenvedély, a vágy, az érzékiség mindenképp utat tör, rést nyit a falon, és maga alá temet mindent? Bernarda Alba nem gonosz, nem zsarnok, csak téves az életprogramja. 

Mint ahogy oly sokunknak az. De mikor omlik össze a sok virtuális mikrovilág körülöttünk? Mikor válik életünk a megtapasztalt szenvedélytől – végre – kaotikussá?
 
Táncolják: 
Maria Josefa: Csere Zoltán 
Bernarda: Kulcsár Noémi 
Augustinas: Rubi Anna 
Magdalena: Újszászi Dorottya 
Amelia: Balkányi Kitti 
Martirio: Kopeczny Kata 
Adela: Barta Dóra 
Pepe el Romano: Fodor Zoltán 

Díszlet: Iványi Árpád, jelmez: Földi Andrea, maszk: Kovács Dániel.
Koreográfia: Barta Dóra 

Előadások: 
2008. október 17. 19 óra Nemzeti Táncszínház 
2008. november 12. 19 óra Nemzeti Táncszínház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.