Vérfagyasztó és izgalmas!

A Vámpír a Szegedi Nemzeti Színházban!

A történet a XVIII. századi Skóciában játszódik. Egy boszorkányszombaton Lord Ruthven megtudja a Vámpírmestertől, hogy ha nem áldoz fel három szüzet 24 órán belül, akkor meghal. Az óra egyet üt, és Ruthven első áldozata, Janthe megérkezik a titkos találkára.

2008.11.10 15:30ma.hu

A lány eltűnését hamar felfedezik, de későn érnek a barlangba, ahol Ruthven bujkált vele: Janthe halott. Ruthvent leszúrják és otthagyják, de Aubry - akinek az életét annak idején Ruthven mentette meg - megtalálja a haldoklót és segít neki a holdfényre kijutni. Rájön, hogy Ruthven vámpír, ezért meg kell esküdnie, hogy nem fedi fel a titkot 24 óráig, különben ő is vámpírrá válik. 

Aubry és szerelme, Malwina megtudják Davenaut-tól, Malwina apjától, hogy a lánynak még aznap éjjel hozzá kell mennie Marsden grófhoz. Aubry tudja, hogy Marsden azonos Ruthvennel, de nem szólhat, mert köti esküje. Marsden kastélyához közel, Emmy várja jövendőbelijét, George-ot. 

Épp a vámpír legendáját meséli, amikor Ruthven megjelenik és miután adományaival lekenyerezte a falusiakat, flörtölni kezd Emmyvel.

Aubry figyelmezteti George-ot, hogy tartsa szemmel Emmyt, de elkésik: Ruthven az erdőbe csábítja a lányt és őt is megöli. Aubry még egyszer megpróbálja lebeszélni Davenaut-ot arról, hogy az kényszerítse Malwinát a házasságra a gróffal, de hiába, kidobják a kastélyból. Nagy vihar közeleg. 

Aubry visszatér, mert elhatározta, hogy leleplezi Ruthven titkát, bármi történjen is vele. Hirtelen az óra egyet üt, és Aubry megszabadulva az eskütől leleplezi, hogy Marsden azonos Lord Ruthven-nel, a vámpírral. Ruthvent - mivel nem teljesítette a feladatát - villám sújtja, és elnyeli a pokol. Davenaut Malwina bocsánatát kéri, és beleegyezik a lány Aubryval való házasságába. 

Bemutató időpontja: 2008. november 15., Szegedi Nemzeti Színház

A Vámpír 

A Rennes-i Opera (Rennes, Franciaország) előadása
 
Szerző: Heinrich Marschner 
Vezényel: Olari Elts Rendező: Balázs Zoltán

Szereplők

Emmy - Helen Kearns 
Malwina - Vanessa Le Charlés 
Aubry - Marc Haffner Ruthven - Nabil Suliman 
Sir Humphrey, Lord von Davenaut - Christophe Fel 
Sir Berkley - Christophe Fel George Dibdin - François Piolino 
John Perth - Christophe Fel James 
Gadshill - Jean-Jacques L'Anthoen 
Richard Scrop - Davy Cornillot 
Robert Green - Guillaume Rault 
Toms Blunt - Ronan Airault 
Suse - Karine Audebert 
Vámpírmester - Marc Haffner, Nabil Suliman 

Díszlettervező: Gombár Judit 
Jelmeztervező: Gombár Judit 
Koreográfus: Szöllősi András 
Dramaturg: Góczán Judit

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.