Különös formáját választotta a próbának Kamarás

Utcazenészként próbál nagykoncertjére Kamarás Iván - bírságot is kaphatott volna a színész

Az idei nyár egyik legnagyobb zenei szenzációja Kamarás Iván és Nagy Ádám (Roy & Ádám) koncertje augusztus 21-én, a Budapesti Nyári fesztivál keretében, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

2016.06.08 18:00ma.hu

A két művész Sinatra és kortársai zenei világát keltik életre, Idegenek az éjszakában című estjükön: a Just A Gigolo, a Fly Me To The Moon, vagy a New York New York is felcsendül majd sok más legendás világsláger mellett. A próbák már hetek óta tartanak, de Kamarás szeretett volna nézői visszajelzéseket kapni már a koncert előtt. Ezért úgy döntött, hogy utcazenészként teszi próbára magát.

"Gyerekkorom óta közel áll hozzám ez a zenei világ. Sinatra személyes kedvencem, a jazz, a swing világa mindig jókedvre derít és feltölt. Többször énekeltem már a korszak nagy klasszikusait, de ez az első alkalom, hogy saját koncerttel lépek a közönség elé az Idegenek az éjszakában Band-del, Nagy Ádám zenei vezetésével"- mesélte Kamarás, aki azt is elárulta, hogyan jött létre ez az izgalmas zenei formáció, amely a női szíveket garantáltan megdobogtatja.

"Ádámmal már többször zenéltünk együtt, legutóbb egy David Bowie emlékkoncerten. Kiderült, hogy ő is rajong a 30-50-es évek dalaiért. Ádám remek muzsikus, kiváló jazz zenész, de azt talán kevesebben tudják, hogy ő szerzője is a Roy & Ádám legnagyobb slágereinek, pl. a Trambulin, vagy a Csapból is én folyok című nóta is az ő szerzeménye. Éjszakába nyúló beszélgetések után megalakult az Idegenek az éjszakában formáció, a Strangers In The Night világsláger ihletésben, és a menedzseremnek, Stern Évának köszönhetően hamarosan színpadra lépünk 800 néző előtt."

Kamarás azonban már az augusztusi koncert előtt szeretett volna nézői visszajelzéseket kapni, ezért különös formáját választotta a próbának.

„Minden nap próbálok Ádámmal, vagy önállóan. A családomtól sok visszajelzést kapok, de szerettem volna magam valódi közönség előtt megmérettetni, mielőtt színpadra állunk. A véletlen szülte az ötletet. Egy baráti találkozóra mentem a Vörösmarty tér egyik kávézójába. A találkozó előtt próbám volt, ezért a gitárom nálam volt. Már megérkeztem a helyszínre, amikor hívott a haverom, hogy dugóban áll, és legalább fél órát késik. Gondoltam, sebaj, legalább sétálok kicsit. Ahogy végigmentem a Váci utcán, több utcazenészbe botlottam. Megálltam, hallgattam őket. Egyikük, egy olasz srác – meglátva a gitárt – megkérdezte, hogy nem állok-e be mellé zenélni. Gyere, biztatott kedvesen, és én azon kaptam magam, hogy már ott állok mellette. Akkor jöttem rá, hogy ez a tökéletes módja annak, ha szeretnék nézői visszajelzéseket kapni még a koncert előtt. Itt aztán őszinték az emberek, nincs udvariaskodás. Azóta többször is felbukkantam a város több pontján, sokat segített a felkészülésben”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.