Április 29.

Április végén mutatják be a Fanfara Complexa új lemezét a Fonóban

Új lemezükön az erőteljes román hatásokkal bíró moldvai tánczenét egyéb balkáni dallamokkal egészítik ki, mindezt pedig egyedi hangszer-összeállításban, például szaxofon hozzáadásával adják elő.

2016.04.17 23:30MTI

Új lemezzel jelentkezik a Fanfara Complexa, a Tánc alá című kiadványt április 29-én mutatják be a Fonó Budai Zeneházban.

A Fonó közleménye szerint az új lemez 69 percének túlnyomó részében olyan pörgő, energikus tánc-zenét hallhat a közönség, amely a zenekar gazdag táncházi repertoárjának egy szeletét mutatja be.

A Fanfara Complexa 2002-ben alakult, és azóta is elsősorban moldvai táncházakban muzsikál. Hangzásukat a kétezres években nyaranta megrendezett Somoskai falunapokon, Moldvában szerzett zenei és személyes élmények határozzák meg. Az együttes nem projekt-zenekar, indulása óta a koncertek számától függetlenül létezik, tagjait a zene szeretete mellett barátság is összeköti.

Új lemezükön az erőteljes román hatásokkal bíró moldvai tánczenét egyéb balkáni dallamokkal egészítik ki, mindezt pedig egyedi hangszer-összeállításban, például szaxofon hozzáadásával adják elő. A 16 szerzeményt felvonultató Tánc alá felvétele a Kultúrpart Stúdióban készült - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.