Játékjubileum

Kedden lesz a Maradj talpon! vetélkedő 500. adása

A jubileumot egy "vigaszágas" különkiadással ünneplik: olyan játékosok szállnak versenybe a 25 milliós fődíjért, akiknek az előző adásokban nem volt szerencséjük.

2016.04.11 23:30MTI
FB official

A jubileumot egy "vigaszágas" különkiadással ünneplik: olyan játékosok szállnak versenybe a 25 milliós fődíjért, akiknek az előző adásokban nem volt szerencséjük - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

A kedden 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban olyan játékosok mérkőznek meg egymással, akik a korábbi adásokban mindössze 100 forinttal távoztak a stúdióból vagy a kihívó mindkét passzolási lehetőségét felhasználta ellenük, amelyet ők ugyan sikeresen hárítottak, ám egy későbbi kérdés miatt mégis kiestek - olvasható az összegzésben. A kérdések ez alkalommal az ötszázas számhoz, neves jubileumokhoz és magához a műsorhoz kapcsolódnak.

"Mindenképpen jó érzés, hogy ilyen sok részt megért a műsor. Természetesen nem lehet megfeledkezni arról, hogy ez egy csapatmunka. Nagyon sok ember kell ahhoz, hogy zökkenőmentesen haladjon a produkció. Ugyanakkor ez egyfajta visszajelzés, hogy valamit jól csinál a műsorvezető is. Úgy érzem, hogy a Maradj talpon!-hoz passzol az egyéniségem, és ez szerintem átjön a képernyőn is" - idézi a közlemény Gundel Takács Gábort, aki a 2011-es indulás óta vezeti a műsort.

A gyors tempójú, változatos kérdéseiről ismert vetélkedőben eddig csaknem 4800 játékos tehette próbára tudását. A játékosok közt számos színes egyéniséget szerepelt.

A Maradj talpon!-ban eddig 782 millió 269 ezer 325 forintot nyertek a játékosok, de a tizedik párbajig csak hét kihívó játékos jutott el, legutóbb az április 7-i adásban. A fődíjat eddig mindössze két játékosnak sikerült elnyernie: Bajorfi Ákos és Kádár Zoltán 2012-es főnyereménye óta ez senkinek sem sikerült, 85 játékos pedig mindössze száz forintos nyereménnyel távozott. A sikeres játékhoz a biztos tudáson kívül szerencsére is szükség van, de sok múlik a játékos személyiségén is.

Gundel Takács Gábor eddig 32 ezer 240 kérdést tett fel a játékosoknak, akik néha különös módon oldják meg a feladványokat.

"Sok vicces helyzet adódik abból, amikor a játékosok olyan megfejtést mondanak, ami hosszúságra megfelelő, de távol áll a helyes választól. Volt már így Béla helyett Lala nevű magyar királyunk, van aki szobabölényt tart otthon és Dobó Katát is átkeresztelték Tojó Rékára" - sorolta példákat Gundel Takács Gábor.

A közlemény felidézi, hogy a vetélkedő rendszeresen jelentkezik tematikus különkiadásokkal. Játszottak már kéményseprők és tűzoltók, műsorvezetők, sportolók és jegyespárok. Idén további különkiadások várhatók, például a Dal 2016 szereplőivel és a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.