Programajánló

Először lép fel magyar zenekar Kijev egyik legnevesebb dzsesszfesztiválján

A dzsesszgitáros Birta Miki és zenekara várhatóan saját szerzeményeket és általuk feldolgozott külföldi slágereket mutatnak be előadásukban.

2016.03.19 07:30MTI

Először lép fel magyar együttes az ukrán főváros, Kijev egyik legnevesebb, Jednyiszty (Egység) elnevezésű nemzetközi dzsesszfesztiválján. Magyarországot a Miki Birta and Friends zenekar képviseli, szombaton lépnek fel.

Szerhij Hrabar, a fesztivál alapítója és főproducere az MTI-t arról tájékoztatta, hogy immár 15. éve rendezik meg a dzsesszzenészek fesztiválját, amelynek minden esztendőben, így most is a kijevi operettszínház nyújt otthont. A fesztivál egyik fő célja, hogy a dzsessz műfaján belül minél különfélébb stílusokat mutasson be. 2002 óta 27 országból 670 zenész lépett fel a rendezvényen.

A dzsesszgitáros Birta Miki és zenekara várhatóan saját szerzeményeket és általuk feldolgozott külföldi slágereket mutatnak be előadásukban.

Az idei fesztiválra Magyarországon kívül még Svájcból, Moldovából, Lengyelországból, Szlovákiából és Litvániából érkeznek külföldi fellépők. A rendezvényen nyolc együttes és három zenész lép fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.