Nemzetközi színpadon a Carbonfools

Angliában ad két koncertet a magyar zenekar

Angliában ad két koncertet decemberben a hazai elektronikus zenei színtér egyik legdinamikusabb csapata, a Carbonfools; a Dj Titusz által vezetett formáció a Dreadzone meghívására utazik a szigetországba.

2010.11.17 14:45MTI

A két zenekar közötti együttműködés idén májusban kezdődött, amikor a Nagy-Britanniában rendkívül népszerű elektrocsapat, a Dreadzone a Carbonfools meghívására Budapesten adott koncertet, és a Gödör klubban mutatta be új, Eye on the Horizon című albumát.

A Carbonfools december 8-án a londoni Scalában, majd másnap a birminghami O2 Academy-n lép fel a Dreadzone és a She Is Danger duó előtt, és hamarosan megjelenő harmadik stúdióalbumáról játszik.

Utóbbit Magyarországon december 27-én a Gödörben mutatja majd be a Carbonfools.

A Carbonfools-t 2000-ben alapította Dj Titusz (Bicskei Titusz), a Bëlga zenéjéért is felelős producer, valamint Tóth Szabolcs szitárművész. A csapat zenéjét az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg, rock, blues, reggae, dub, disco, folk, etno, darkwave, ska és pop elemekkel fűszerezve.

Eddigi albumaik: Poisoned Goulash (2004), Carbonheart (2008). Három kislemezüket a brit Mint Source kiadó jelentette meg.

A jelenlegi felállásban Dj Titusz "kütyükön", Süle Ferenc (Zsüli) ütőhangszereken, Zana Zsazsa basszusgitáron, Keleti Tamás dobon, Fekete István gitáron játszik, Fehér Balázs pedig énekel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.