Ismét különlegességgel szolgál a csatorna!

Shakespeare angolul a Filmmúzeumban

Ismét különlegességgel szolgál nézőinek a megújult Filmmúzeum! A csatorna legújabb törekvését (azaz a régi, valóban színvonalas filmművészeti alkotások bemutatását, megszerettetését a fiatalabb generációval) tükrözi a döntés, miszerint most két nagy színmű filmes adaptációját vetíti le angol nyelven, magyar felirattal.

2008.10.29 17:00ma.hu
Hamlet

Ezáltal nemcsak Shakespeare, az angol irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának rajongói, de az angol nyelvet tanulók is értékes élménnyel lehetnek gazdagabbak, ha a Filmmúzeumra kapcsolnak. November 2-án vasárnap este 21:30-kor bemutatjuk a Hamlet legendás filmváltozatát, amelyet 1948-ban készített a világ leghíresebb Shakespeare-színésze, Laurence Olivier. 

A film, amelyben a kor legnagyobb brit színészei szerepeltek - természetesen magával a rendezővel, Laurence Olivier-vel az élen -, négy Oscar-díjat nyert el annak idején. 

A Filmmúzeum angol nyelven, magyar felirattal vetíti a filmtörténet nagy klasszikusát, hogy a nézők végre eredetiben, a legértőbb tolmácsolásban élvezhessék Shakespeare drámáját. Következő vasárnap, november 9-én, szintén 20:30-kor, pedig Olivier négy évvel korábbi Shakespeare-adaptációját, az V. Henriket vetítik le nézőinknek. 

Ez a mai szemmel is káprázatosan színes, díszes kiállítású film a második világháború idején készült, nem titkoltan agitációs célzattal. Az V. Henriket szintén angolul, magyar felirattal mutatja be, kizárólag a Filmmúzeum televízió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.