Eurovíziós Dalfesztivál

A Dal - Petruska nyerte az utolsó elődöntőt

A február 27-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

2016.02.06 22:28MTI
MTI Fotó: Illyés Tibor

Petruska nyerte A Dal harmadik, utolsó elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Agárdi Szilvia, a Parno Graszt, a B the First és Nika, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

Petruska András Trouble in My Mind című dala 42 pontot kapott a zsűritől és nézőktől. Két ponttal kevesebb jutott Agárdi Szilviának, aki az It Is Love című számot énekelte, 38 ponttal lett harmadik a Parno Graszt és a Már nem szédülök. A három 34 pontos produkció közül a zsűri döntésével jutott tovább Veres Mónika Nika és az Emlékkép.

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített harmadik elődöntőben a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag - Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot - mellett az ötödik zsűritag ismét a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével, A Dal honlapján, valamint sms-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így alakult ki öt továbbjutó.

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottak a középdöntőbe.

A Dal középdöntőit február 13-án és 20-án rendezik. A február 27-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 372 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.