Eurovíziós Dalfesztivál

Online rekordokkal nyitott A Dal

Már a szombati első elődöntőben kétszer annyi látogató és rekordszámú szavazat érkezett a produkciókra, mint a korábbi években. Emellett 757 ezres nézettséggel saját sávjában a legnézettebb műsor lett A Dal.

2016.01.26 01:30MTI

Online rekordokkal nyitott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor: már a szombati első elődöntőben kétszer annyi látogató és rekordszámú szavazat érkezett a produkciókra, mint a korábbi években. Emellett 757 ezres nézettséggel saját sávjában a legnézettebb műsor lett A Dal - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn.

Az összegzés szerint A Dal 2016 weboldalát (www.mediaklikk.hu/adal) az adás napján 71 ezer egyedi látogató kereste fel a Medián Webaudit adatai alapján. Ez csaknem a duplája az előző évek rekordjának számító 37 ezer egyedi látogatónak, amely vasárnap is megdőlt, hiszen 48 ezren látogatták meg visszahallgatni az első elődöntő produkciót, valamint az eddig elkészült majdnem száz extra videós tartalmat.

A Dal 2016-nak köszönhetően a közmédia portfolió összesített látogatószáma is rekord közelben alakult, szombaton 261 ezren, vasárnap pedig 222 ezren keresték fel a hirado.hu, a mediaklikk.hu, a petofilive.hu és a telesport.hu alkotta portálcsoportot - tartalmazza a közlemény.

A megújult A Dal 2016 applikációval idén először nemcsak a mobileszközökön, hanem közvetlenül a weboldalon keresztül is lehetett pontozni a produkciókat és voksolhattak is az érdeklődők kedvenceikre a szimpátiaszavazáson.

A Duna televízióban és a Duna Worldön közvetített dalválasztó show nézettsége 757 ezer fő volt, ezzel a műsor saját sávjában a legnézettebb produkció lett. A két csatornán a műsor közönségaránya a teljes népesség körében összesen 16,7 százalék volt. A két csatorna valamelyikén 1 millió 809 ezer fő nézett bele a műsorba legalább egy percre, ez a teljes népesség 20,5 százaléka. A műsorra odakapcsolók átlagosan 52 percet néztek meg az első dalválasztóból a Nielsen Közönségmérés adatai szerint.

A Dal 2016 a Duna és a Duna World csatornákon szombatonként 19.40-től látható. A zenei műsor 3 elődöntőből, 2 középdöntőből és a fináléból áll, amelyre február 27-én kerül sor. Az egyes elődöntőkben 10, a középdöntőkben 9, a döntőben 8 versenydal hangzik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.