Először a színpadon

Cate Blanchett Csehov-feldolgozásban debütál a Broadwayn

A Platonov című Csehov-darab feldolgozásában lép először színpadra még idén a New York-i Broadwayn Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő.

2016.01.29 04:30MTI

Blanchett sydney-i társulatával játssza majd a The Present című drámát - közölte csütörtökön a Sydney Theatre Company.

Az új Csehov-adaptáció férfi főszerepét Richard Roxburgh alakítja. A színművet John Crowley rendezte, akinek Brooklyn című filmjét idén Oscarrra jelölték.

Blanchett is esélyes az amerikai filmakadémia díjára: őt a Carol című drámában nyújtott játékáért jelölték a legjobb színésznő kategóriában.

A Csehov első darabjaként ismert Platonovból Blanchett férje, Andrew Upton írt új színpadi feldolgozást a peresztrojka utáni korszakba helyezve a mű történetét. A színésznő Anna Petrovna, az egykor gazdag özvegy szerepét alakítja. Az előadás augusztusban mutatkozott be Sydneyben és nagy tetszést aratott.

Blanchett még sohasem lépett színpadra a Broadwayn, de más New York-i színházakban szerepelt már - emlékeztetett a Variety.com.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.