Elismerés

Cate Blanchett kapja a New York-i MoMA filmes elismerését

Cate Blanchett kapja idén a New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) filmes elismerését, az Oscar-díjas színésznő tiszteletére rendezik meg az éves jótékonysági gálát novemberben.

2015.08.07 00:30MTI

"Örömmel ünnepeljük azt a nőt, aki a filmszínészet legnagyobb hagyományait testesíti meg, miközben szenvedéllyel adja át magát az innovációnak és a kockázatoknak. Cate Blanchett tehetsége másokat is arra inspirál, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, ösztönzi a filmes világot, hogy jobban elköteleződjön a női művészek és női közönség iránt, intelligenciával és bájjal hajtja előre a mozit" - idézte Rajendra Royt, a MoMA filmkurátorát a Hollywood Reporter. A MoMA idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját.

A november 17-i gálán Blanchett karrierjét méltatják. Az 1969-ben született ausztrál színésznő többek között olyan filmekkel vált világhírűvé, mint az Elizabeth, A tehetséges Mr. Ripley és A gyűrűk ura sorozat. Oscar-díjat az Aviator és a Blue Jasmine című filmekben nyújtott alakításáért kapott.

A MoMA Film Library néven 1935-ben alapított filmes gyűjteménye a legátfogóbb az Egyesült Államokban, több mint 30 ezer nemzetközi filmet őriz.

A MoMA elismerése az egyik legnagyobb tekintélyű díjnak számít, a kitüntetett tiszteletére rendezett gála célja, hogy pénzt gyűjtsön a múzeum filmes állományának gyarapítására. Tavaly Alfonso Cuarón, korábban Tilda Swinton, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Baz Luhrmann, Tim Burton és Kathryn Bigelow részesült az elismerésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.