17,5 millió dollárt fizetnek érte

Rekordösszegért vásárolják meg a Sundance-en egy film forgalmazási jogát

A Sundance függetlenfilmes fesztivál történetében rekordot jelentő 17,5 millió dollárért (csaknem 5 milliárd forintért) vásárolja meg a Fox Searchlight stúdió a The Birth of a Nation című film forgalmazási jogát.

2016.01.27 22:30MTI

Az alkotás, amelyet rendezőként, forgatókönyvíróként, főszereplőként és producerként is Nate Parker jegyez, a következő díjszezonban kerülhet a mozikba - írta a Deadline hollywoodi hírportál.

A film a fehérek és a feketék között véres összetűzésekbe torkolló 1831-es virginiai rabszolgafelkelésről és annak vezetőjéről, Nat Turnerről szól, és Nate Parker mellett játszik benne Armie Hammer, Jackie Earle Haley, Gabrielle Union és Penelope Ann Miller.

Nate Parkernek rendezőként ez lesz az első nagyjátékfilmje, a színész eddig csak rövidfilmeket rendezett.

A Fox Searchlight által fizetett összeg jócskán meghaladja az eddigi rekordot a Sundance Filmfesztiválon, azt a 10,5 millió dollárt, amelyet A család kicsi kincse című filmért fizettek 2006-ban, és a Deadline szerint a filmfesztiválokat összességében tekintve is a legnagyobbak közé számít: a Focus Features rekordot jelentő 20 milliót fizetett a Nocturnal Animals című Tom Ford-filmért a tavalyi cannes-i seregszemlén, a tavalyelőttin a Paramount vásárolta meg ugyancsak 20 millióért a Story of Your Life című Denis Villenueve-alkotást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.