Mozi

Steven Soderbergh és J.J. Abrams is új produkcióval jelentkezik a Sundance filmfesztiválon

Steven Soderbergh, J.J. Abrams és James Schamus is új produkcióval debütál a januári Sundance Független Filmfesztiválon Park Cityben.

2015.12.09 00:30MTI

A utahi mustrára James Schamus - a Hulk, a Tigris és Sárkány vagy a Jégvihar producere - első rendezését, a Philip Roth regényéből készült, 1951-ben játszódó Indignationt kíséri el.

Steven Soderbergh The Girlfriend Experience című új tévésorozatának első négy epizódja szintén a független filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek.

A Star Wars: Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams pedig a 11.22.63 című, kilencórás sorozattal jelentkezik a fesztiválon. Abrams és Stephen King ugyanis executive producerként dolgoztak a Kevin Macdonald rendezésében James Franco és Sarah Gordon főszereplésével forgatott alkotáson. A Kennedy-gyilkossággal foglalkozó produkcióból kétórányi bemutatót láthatnak a nézők.

A független film úttörői közül Whit Stilman a Love and Friendship, Todd Solondz a Wiener-Dog, Spike Lee pedig a Michael Jackson's Journey From Motown to Off the Wall című dokumentumfilmjét mutatja be.

John Cooper fesztiváligazgató a premier- és a dokumentumfilmpremier-program ismertetésekor hangsúlyozta, hogy a Sundance valódi lehetőséget kínál a felfedezésekre. Mint hozzátette: az utóbbi években egyre nő a fesztivál fiatal közönségének száma, ami azt jelzi, hogy ez a függetlenfilm-rajongó generáció nyitott a kulturális kalandokra, és érdekli az évente számára kínált sokszínű válogatás.

A 32. Sundance Független Filmfesztivált január 21. és 31. között rendezik meg Park Cityben és környékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.