Walk in teh Woods

Robert Redford új filmje a Sundance Filmfesztiválon

A Walk in the Woods hőse idősödő útikönyvszerző, aki rég nem látott középiskolai barátjával indul embert próbáló túrára az Appalache-hegységben. A film sztárszerepeit Redford mellett Nick Nolte és Emma Thompson alakítja.

2015.01.22 15:23MTI

Robert Redford új filmjét, a Walk in the Woods című drámát is bemutatják a független filmesek legrangosabb nemzetközi mustráján, a Sundance Filmfesztiválon, amelynek 11 napos programja csütörtökön kezdődik meg hagyományosan a fesztiválalapító Redford sajtóértekezletével.

A Walk in the Woods hőse idősödő útikönyvszerző, aki rég nem látott középiskolai barátjával indul embert próbáló túrára az Appalache-hegységben. A film sztárszerepeit Redford mellett Nick Nolte és Emma Thompson alakítja - ismertette a fesztivál honlapja (sundance.org).

A február 1-jéig tartó Sundance idén mintegy 200 filmet tűz műsorára, ezúttal magyar produkciókat is beválogattak a programba. A rövidfilmes mezőnyben Bucsi Réka Symphony No. 42 című animációját láthatják a nézők, a Spotlight elnevezésű szekcióban pedig Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje mutatkozik be az alkotók jelenlétében.

A versenyprogramban Michael Fassbender Slow West, Chris Pine és Chiwetel Ejiofor Z for Zachariah, valamint Nicole Kidman Strangerland című filmjét is vetítik, utóbbi a mustra egyik nyitófilmje.

Szokás szerint erős a dokumentumfilmes mezőny: a válogatás kiemelkedő darabjai között emlegetik a Nina Simone amerikai énekesnőről szóló What Happened, Miss Simone? és a Kurt Cobain: Montage of Heck című zenés dokumentumfilmet is.

A legjobban várt filmek toplistáján szerepel a szcientológiával foglalkozó Going Clear, Ewan McGregor sivatagi vándorlása, a Last Days in the Desert, az apokalipszis túlélőiről szóló Z for Zachariach, valamint a Partisan című Vincent Cassellel forgatott produkció is.

A Redford Sundance Intézetének támogatásával szervezett fesztivál egyéb színes programjait - köztük Robert Redford, George Lucas és más filmes szakemberek beszélgetését a filmkészítésről - a Sundance honlapján online is megtekinthetik az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.