Halálos vágyakozás, döbbenetes dráma...

Szenvedélyből téboly - Márió, a varázsló novembertől a mozikban

Egy eldugott magyar falucskában, melyet a rendszerváltás szele sem kavar fel, az emberek szelíden várják a csodát - és az meg is érkezik, Zserardó, a kis köpcös olasz vállalkozó személyében...

2008.10.22 21:00ma.hu

Egy eldugott magyar falucskában, melyet a rendszerváltás (1990) szele sem kavar fel, az emberek szelíden várják a csodát. És az meg is érkezik, Zserardó (Vittorio Marsiglia) a kis köpcös olasz vállalkozó személyében, aki cipőgyárat telepít a falu határában.

Munkát és jólétet ígér az asszonyoknak, s a falu felbolydul. A középkorú Gulyásné Verát, (Nyakó Júlia) az asszonyosan formás, szemrevaló falusi feleséget eleinte hidegen hagyja a cipőgyár.

Jól megvan a maga teremtette kis világában, szokásos háziasszonyi teendői kitöltik az életét. Már rég lemondott ifjúkori ambícióiról, az önmegvalósításról, mellyel városi barátnője Magdi (Fehér Anna) azért néha-néha szembesíti.

Franco Nero és Nyakó Júlia a filmben

Vera egy nap mégis úgy dönt beáll dolgozni, és hamarosan a legügyesebb, legmegbízhatóbb munkásnő lesz

Egy nap azonban feltűnik a faluban egy arisztokratikus, elegáns, titokzatos alak. Ő Márió (Franco Nero) a cipőkonszern tulajdonosa, aki úgy dönt, egy ideig itt marad. Zserardó kénytelen átadni helyét a nagyfőnöknek.

Márió nagyra becsüli Vera szorgalmát, megbízhatóságát, kitüntetett figyelemben részesíti, helyettesévé nevezi ki, rajta kívül gyakorlatilag senkivel sem áll szóba.

Az asszony egyre jobban kivirágzik, lélekben felszabadul, testben megszépül. Otthon olasz slágereket dúdolászva olasz ételeket főz férjének, az útépítő Gyulának (Egyed Attila), akinek nem túlzottan ízlik az egzotikus koszt.

Vera lassan nem tudja kivonni magát a karizmatikus olasz hatása alól, mind jobban elvarázsolja őt a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret a csodálatos férfiba.

Jelleme közben erőteljesen átalakul, a nő szinte kivetkezik önmagából. Vera és Gyula házi békéje így fokozatosan megsemmisül, mindennaposak lesznek a veszekedések, amelyek a jó férjként, rendes emberként ismert Gyula részéről a tettlegességig fajulnak.

Verán egyre jobban elhatalmasodik tébolyult szenvedélye, a realitással szinte teljesen elveszíti a kapcsolatát, s halálos vágyakozása feltartóztathatatlanul kergeti őt a tragédia felé....

MÁRIÓ, A VARÁZSLÓ

Rendezte: Almási Tamás
Forgatókönyv: Halász Margit és Almási Tamás
Vágó: Hargittai László H.S.E.
Zeneszerző: Dés László
Operatőr: Beck György H.S.C.
Hangmérnök: Balázs Gábor H.A.E.S.
Co-producer: Franco Nero
Producer: Garami Gábor

Főszereplők:

Nyakó Júlia, Franco Nero, Egyed Attila, Vittorio Marsiglia, Szűcs Nelli, Gáspár Tibor, Vajdai Vilmos, Trill Zsolt, Szirtes Ági, Mucsi Zoltán, Fehér Anna, Monori Lili

Gyártó: CINEMA-FILM és No Limit International
Színes, magyar-olasz filmdráma
Játékidő: 94 perc

Forgalmazza a CINEMA-FILM a Budapest Film közreműködésével. (www.budapestfilm.hu/mario)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.