Játszanak az egyetemek

Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztivál!

Tizenegy egyetemi teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amely október 23-án kezdődik Pécsett.

2008.10.20 20:30MTI

A négynapos programsorozat a felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok bemutatkozását, tapasztalatcseréjét, a munka szakmai színvonalának növelését kívánja segíteni. Az előadásokat a pécsi Janus Egyetemi Színház (JESZ) stúdiószínházában, az egyetem központi épületének aulájában és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartják, a belépés ingyenes.
 
Az első bemutató a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely Odulakó című darabja lesz, amely Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című írásának felhasználásával készült.

A Szegedi Egyetemi Színház társulata Sándor Pál filmje, a Régi idők focija ihlette Kell egy csapat című előadásával lép fel, a budapesti Képzőművészeti Egyetem a Kedd volt és esett az eső című produkcióval jelentkezik. 

Október 24-én a marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem Moliére Szívek és szavak című művét adja elő, a vendéglátó JESZ Alfred Jarry komédiájával, az Übütragédiával szórakoztatja a közönséget. Az 1570 óta működő Vilniuszi Egyetemi Színház Algimantas Mackus Kápolna B című művével lép színpadra, a debreceni KonzervArtaudrium Színházi Műhely Vaszilij Szigarjev Gyurma című drámáját mutatja be.
 
Október 25-én a grazi UniT a Laura de Weck Kedvencemberek, a pozsonyi HomoDram Janusz Glowaczki Negyedik nővér, a budapesti Radikális Szabadidő Színház Paul Foster Brutus, a belgrádi Branko Krsmanovich Akadémiai Színház pedig a Különóra című darabot adja elő.
 
A produkciókat október 26-án értékelik, a legeredményesebb társulatok és színészek díjakat vehetnek át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.