Elérkezett a társulat tizedik születésnapja!

Fesztivállal ünnepel Pintér Béla és Társulata

A hazánk egyik legjobb független színtársulataként számon tartott Pintér Béla és Társulata 2008 decemberében lesz tízéves. Ezt az alkalmat a Népi rablét elnevezésű fesztivállal szeretné megünnepelni a csapat a Szkénében.

2008.10.20 16:30ma.hu
Pintér Béla

A november 7. és december 9. között megrendezendő Népi rablét fesztivál keretében minden eddigi előadásukat láthatja a közönség a darabok megszületésének sorrendjében; a Kórház-Bakonytól a legújabb bemutatóig, A Démon gyermekeiig. 

A fesztivál záróakkordjaként december 8-án és 9-én a társulat első produkciójára, a Népi Rablétre ülhetnek be a nézők - utolsó alkalommal. A rendezvénysorozat programja tartalmaz egy meglepetés-estet is, erről a társulat a későbbiekben árul el részleteket.
 
A Pintér Béla és Társulat egyébként jelenleg Párizsban vendégeskedik. A Parasztopera című előadás 5 alkalommal szerepel a Festival d`Automne a Paris műsorán, október 16-21-én a Théatre de la Cité Internationale-ban. Ezután egy kisváros, Brétigny sur Orge színházában is bemutatkozik a darab október 24-én. 

Pintér Béla együttese 1998-ban alakult. Magyarország egyik legjobb független színtársulataként tartja számon őket a kritika. A csapat sikeresen ötvözi a magyar népi hagyományokat a posztmodern színjátszással. 

A valóság és az álom, az autentikus és a giccs elegyéből, valamint a magyar népi kultúra egyes elemeiből épül fel az a szürreális világ, amely szinte az összes darabjukat jellemzi.

Részletes program:
 
november 7-8. - 20h Kórház-Bakony 
november 10., 12. - 20h A Sehova Kapuja 
november 13-14. - 20h Parasztopera 
november 16. - 18.30h, november 17. - 20h Gyévuska 
november 18-19. - 20h A Sütemények Királynője 
november 20-21. - 20h Korcsula 
november 23-24. - 20h Anyám orra 
november 26-27. - 20h Árva csillag
 november 30. - 20h Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög december 8-9. - 20h Népi Rablét

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.