Programajánló

Top 5 Márton napi libaünnep

Szent Márton ünnepe, az újbor ünnepe és a libator minden évben, a magyar gasztronómia egyik legjobb eseménysorozata.

2015.11.04 01:26ma.hu
freedigitalphotos.net/dan

Márton Napi Borfesztivál november 5 - 8. | Gellért Hotel, Budapest

A főváros legizgalmasabb libanapjait a Gellért szálló ígéri. A négy napos libafesztiváljuk alatt lesz sörvacsora és sörkurzus, lakosztályétterem, fűszerkurzus, gasztro kiállítók, borfesztivál, valamint Márton napi Sunday brunch és after party.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator november 7-8. | Skanzen, Szentendre

A Szennai Skanzenben fenséges libalakomával, újborkóstolással és kétnapos családi rendezvénnyel várják a vendégeket november első hétvégéjén. Az ország egyik legnépszerűbb Márton napi hagyományörző fesztiválja Magyar Termék díjat is kapott.

Márton napi Pálinkafesztivál november 13-15. | Fő tér, Siófok

Idén hét éves Siófok Márton Napi Pálinkafesztiválja, ami 2015-ben is nagyszerű programokkal várja a libabarátokat. Lesz szívet-lelket melegítő pálinkamustra, kulturális programok, gasztro-standok, liba különlegességek, kirakodó vásár, utcazenészek és nagy koncertek.

Szent Márton Napi Vigasság november 14. | Ófalu, Hollókő

Hollókő mesés Ófalujában középkori és libás játékok, vitézi bemutatók és párviadalok színezik az idei Márton napi ünnepséget. A látogatók a falu vendégei lesznek egy teára, forralt borra és zsíros kenyérre, míg a vendéglátóhelyek libából készült finomságokkal készülnek a falu védőszentjének napján.

Márton-napi libalakoma Egri Borcsillagokkal

november 6 - 8. | Kossuth tér, Debrecen

Eger és Debrecen közös libalakomát szervez Márton nap alkalmából. A helyszínt Debrecen adja, a borokat pedig Eger, a libás ételeket pedig a környékbeli szakácsok készítik. A háromnapos rendezvény így gasztronómiai élményekben igencsak gazdag lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.