Programajánló

"Műtárgyösvénnyel" újult meg a Néprajzi Múzeum állandó tárlata

Újabb tárgyakkal és gondolatokkal bővített "műtárgyösvénnyel" újult meg a budapesti Néprajzi Múzeum A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlata.

2015.10.27 05:30MTI

Az Ablak című műtárgyösvény - amely a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával valósult meg - újabb tárgyakat és gondolatokat illeszt az eredeti kiállításba, melyekből kiolvasható a Néprajzi Múzeum elmúlt tizenöt-húsz évben bejárt útja. A műtárgyösvényen keresztül az állandó kiállítás az elmúlt időszakok tudományos változásairól, friss kutatásairól, a néprajztudomány korszerű megközelítéseiről és a társadalmi érzékenységről is szól - közölte az intézmény az MTI-vel.

A tárlatban elhelyezett ablakkivágások kinyitják az eredeti témákat és új perspektívákat, más gondolatokat engednek a hagyományos térbe, új olvasatot nyújtanak az eredeti tárgyegyütteshez, valamint lehetővé teszik a kitekintést az egyes témakörökön túlra is.

Az 1991-ben készült A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó kiállítás a 19. századi paraszti kultúra témaköreit mutatja be, lineáris történet és hagyományos installációs környezet jellemzi. A tárlat megújítását és frissítését célozza a Néprajzi Múzeum új projektje azzal a céllal, hogy még inkább élvezhetővé tegyék a tárlatot és egy új látogatói réteget, fiatalabb korosztályokat is megszólítsanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.