Október 23.

Fotókiállítással és koncerttel ünnepel a Balassi Intézet Bukarestben

Kinszki Imre fotóművész kiállításával és Zalai Antal hegedűművész fellépéseivel ünneplik meg Bukarestben az 1956-os magyar forradalom kitörésének napját a Balassi Intézet szervezésében.

2015.10.21 04:30MTI

A Balassi Intézet bukaresti központja közölte, hogy Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából csütörtökön Kinszki Imre Töredék című fotókiállítása nyílik meg az intézet bukaresti székhelyén. Az 1901 és 1945 között élt művész a holokauszt vészterhes időszakában negatívjaiból bízott egy doboznyit családjára. Ez a kis doboz megmenekült, és vele néhány tucat fotó, amit most megtekinthet a román közönség.

A kiállításmegnyitón Kinszki Judittal, a művész leányával Ion M. Ionita, az Adevarul című vezető román napilap szerkesztője, a Historia és a Foreing Policy Románia folyóiratok főszerkesztője beszélget Kinszki Imréről és fotóiról. A kiállításmegnyitót Zalai Antal ünnepi szólóestje követi.

A neves hegedűművész pénteken a Román Rádió koncerttermében is fellép, ahol a bukaresti Rádiózenekarral Cristian Orosanu vezényletével Goldmark Károly 1-es számú a-moll hegedűversenyét adja elő.

Goldmark Károlyt korának második legjelentősebb zeneszerzőjeként tartották számon Liszt Ferenc után. Halálának 100. évfordulója alkalmából emlékeznek most Bukarestben is a kiváló hegedűművészre, zeneszerzőre és pedagógusra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.