Nemzeti ünnep

Verdi gyászmiséje csendül fel október 23-án a Szent István Bazilikában

A bazilika csodálatos és megindító belső tereiben hallgatni és előadni a darabot különleges élményt jelent, amelyet egyetlen hangversenyterem sem képes utánozni.

2015.10.21 22:30MTI
Facebook Szent István Bazilika

Giuseppe Verdi ritkán hallott gyászmiséje csendül fel október 23-án a budapesti Szent István-bazilikában - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Virágh András karmester elmondta, hogy az Alessandro Manzoni olasz költő és szabadságharcos tiszteletére írt Requiem szimfonikus zenekart, nagy kórust és olyan szólistákat igényel, akik egy opera előadásához szükséges állóképességgel és hangi adottságokkal bírnak, képesek átélni a zenemű magasságait és mélységeit.

A bazilika csodálatos és megindító belső tereiben hallgatni és előadni a darabot különleges élményt jelent, amelyet egyetlen hangversenyterem sem képes utánozni - tette hozzá a bazilikában évtizedek óta egyházzenei szolgálatot végző Virágh András.

A gyászmise október 23-án a Budapesti Ifjúsági Kórus és a Monarchia Szimfonikus Zenekara tolmácsolásában csendül fel, a szólisták Szakács Ildikó (szoprán), Gion Zsuzsanna (mezzoszoprán), Molnár András (tenor) és Kováts Kolos (basszus) lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.