Orbán Viktor külön keretéből

380 millió forint a székesfehérvári bazilika felújítására

A kormány Orbán Viktor miniszterelnök külön keretéből 380 millió forintot biztosít a székesfehérvári Szent István-bazilika felújítására.

2014.08.15 18:54MTI
freedigitalphotos.net/FrameAngel

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a pénteki székesfehérvári sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az elmúlt négy évben szociális és gyermekvédelmi területen az egyházak a korábbinál jóval nagyobb szerepet vállaltak. Most az egyház kérte az állam támogatását, és ezt örömmel meg is adták - tette hozzá.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester jelezte, hogy az önkormányzat augusztus 29-i közgyűlése elé támogatási javaslatot terjeszt be, amelynek értelmében a város 100 millió forinttal járulna hozzá a tető és a homlokzat felújításához. A székesegyház homlokzatáról a nyár folyamán többször is vakolatdarabok hullottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.